Zakład Przetwórstwa Mięsnego Płatek realizuje kolejną dużą inwestycję, która ma umocnić jego pozycję na rynku i zwiększy możliwości produkcyjne.

W ramach projektu o wartości blisko 6,5 mln zł firma rozbuduje powierzchnię zakładu, zakupi nowoczesne maszyny i urządzenia, samochody dostawcze, chłodnię oraz oprogramowanie wspierające procesy produkcyjne i logistyczne.

Firma z siedzibą w Nowej Wsi Szlacheckiej specjalizuje się w produkcji wędlin i wyrobów mięsnych. Jej tradycje sięgają lat 50. XX wieku, a od 1992 roku działalność prowadzona jest pod szyldem Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Płatek. Właściciele – Marzena i Janusz Zalarscy – kontynuują rodzinne dziedzictwo, łącząc sprawdzone receptury z nowoczesnymi rozwiązaniami technologicznymi.

Produkty Płatka wytwarzane są zgodnie z rygorystycznymi standardami jakości, w tym systemem HACCP oraz normą IFS, które gwarantują bezpieczeństwo i najwyższą jakość wyrobów.

Inwestycja realizowana jest w ramach Krakowskiego Parku Technologicznego i stanowi element programu Polska Strefa Inwestycji, który wspiera rozwój przedsiębiorstw różnych branż, w tym firm rodzinnych budujących lokalną gospodarkę i tworzących trwałe miejsca pracy.

Fot. Płatek