Bakalland w Janowie Podlaskim planuje wzrost zatrudnienia

Autor:
|
Źródło informacji: Bakalland

Od kilkunastu miesięcy janowska fabryka Bakalland nie tylko produkuje swoje flagowe produkty, ale także wytwarza artykuły dla marek Purella oraz BeRAW, obejmujące superfoods, funkcjonalne batony i musli.

Pod koniec roku linie produkcyjne wzbogaciły się o bakalie oblewane czekoladą E.Wedel.

Marian Owerko, założyciel firmy Bakalland, podkreśla dynamiczny rozwój zakładu: „zatrudniamy obecnie blisko 300 osób, z czego około 250 pracuje na liniach produkcyjnych, a pozostali zajmują się badaniami i rozwojem, jakością oraz zarządzaniem. W tym roku planujemy dalsze wzrosty zatrudnienia ze względu na nowe zlecenia oraz rosnące zamówienia z ponad 70 międzynarodowych rynków, na które trafiają nasze produkty”.

W pierwszym kwartale 2025 roku firma przewiduje zatrudnienie kolejnych 30 operatorów maszyn w fabryce w Janowie Podlaskim. Bakalland aktywnie rekrutuje nowych pracowników, oferując stabilne zatrudnienie i możliwość rozwoju w dynamicznie rosnącej firmie.

Czytaj więcej: Innowacyjne maszyny etykietujące Intrexu: smart rozwiązania odpowiedzią na wymagania branży

Zakład w Janowie Podlaskim ugruntowuje swoją pozycję jako jedna z czołowych europejskich fabryk w swoim segmencie.

Obecnie produkuje 300 milionów zdrowych i funkcjonalnych produktów rocznie, a w 2025 roku ta liczba ma jeszcze wzrosnąć.

Czytaj więcej: Cyfryzacja i robotyzacja w sektorze FMCG [RAPORT]

Oprócz atrakcyjnych wynagrodzeń, w tym niekiedy dwucyfrowych podwyżek procentowych, pracownicy mogą liczyć na szereg benefitów. Firma oferuje bezpłatny transport, pakiety medyczne, kursy językowe oraz karty sportowe.

Marian Owerko podkreśla również atuty lokalizacji fabryki: „Janów Podlaski to miejsce, które przyciąga wielu ludzi. Rozwijająca się infrastruktura i dobra współpraca z samorządem to czynniki, które sprzyjają naszym inwestycjom oraz stabilnemu wzrostowi”.

Fot. Bakalland

Fot. Bakalland